Megosztás

Mint ahogyan az várható volt – és egy tavalyi cikkünkben hírt adtunk róla – a Nemzetgazdasági Minisztérium újabb tevékenységekre terjesztette ki az online pénztárgépek használatának kötelezettségét. Tavaly év végén még csak terv volt, és találgatásokra adott okot egyes szakmákban, hogy a tényleges rendelet kiket fog érinteni. Nos, most már közölhetjük a tényeket, ugyanis Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter nemrégiben egy sajtótájékoztatón bejelentette, pénteken pedig már meg is jelent a rendelet arról, hogy hogyan fog változni a kötelezettek köre.

A változások egyrészt szeptember 30-ától lépnek életbe. Ekkortól online pénztárgépet köteles üzemeltetni az eddigi körön túl a gépjármű-javítási, karbantartási tevékenységet, a gépjárműalkatrész-kiskereskedelmet, a motorkerékpár-alkatrész kereskedelmet és javítást végzők, a plasztikai sebészeti tevékenységet folytatók, a diszkót, illetve táncteremet működtetők, a ruházati tisztító szolgáltatást végzők és a különböző fizikai közérzetet javító és testedzési szolgáltatásokat nyújtó vállalkozások.

Itt azonban még nem áll meg a történet, 2017. január 1-jétől a pénzváltókra nézve lesz kötelező az új pénztárgépeket üzembe helyezni.