Megosztás

Az elmúlt héten több könyvelői, bérszámfejtői fórumon adtak hangot jogos felháborodásuknak a szakemberek, akik az ügyfélkaput használják a bevallások elektronikus feltöltésére. Történt ugyanis, hogy minden előzetes tájékoztatás és egyeztetés nélkül négyszer-ötször annyi elektronikus értesítés érkezett a tárhelyre, mint eddig. A kormányzati ügyfélvonalon – az ügyintéző saját bevallása szerint – minden második telefon ezzel kapcsolatos volt napokon keresztül. Ott azt a tájékoztatást lehetett kapni, hogy írjunk e-mailt a kérdéssel kapcsolatban, egyéb segítséget nem tudnak adni.

Ezt a ‘választ’ kaptuk e-mailünkre:
„Köszönjük, hogy kérdésével a Kormányzati Ügyfélvonalhoz fordult!Az alábbi információkkal tudunk szolgálni Önnek: Az Ön által tapasztalt változás jogszabályi követelmények miatt került bevezetésre. Ennek megváltoztatása, esetleg visszavonása csak akkor lehetséges, amennyiben a vonatkozó jogszabályokat módosítják. Addig azonban ez a rendszer marad használatban. Amennyiben további kérdése van vagy információra lenne szüksége, forduljon továbbra is bizalommal hozzánk!”

Időközben az ügyfélkapun is megjelent a tájékoztatás:
A hatóságok egymás közötti és állampolgárokkal folytatott elektronikus kommunikációjának biztosítása kiemelt állami feladat. Ezt segíti elő az Ügyfélkapu, a Hivatali Kapu, valamint a 2016. június 29-én induló Perkapu szolgáltatásunk is. Utóbbin keresztül a gazdálkodó szervezetek és a jogi képviselővel eljáró felek nyújthatják be beadványaikat az illetékes hatóságoknak, bíróságoknak. A hatékonyabb ügyintézés érdekében továbbfejlesztettük és egységesítettük az igazolások kezelését valamennyi szolgáltatásunknál. A fejlesztés eredményeképpen mind a feladó, mind a címzett igazolást kap a küldött dokumentumok kézbesítéséről, illetve a címzett általi letöltéséről. Az igazolásokat olyan elektronikus aláírással és időbélyeggel ellátott PDF fájlban kapják meg az érintettek, amely tartalmazza a dokumentum legfőbb leíró adatait (pl. feladó, címzett).

A legfontosabb változások:

  • A sikeres feltöltésről szóló érkeztetési igazolásokat felváltja a Feladási igazolás, amelyet a dokumentum feladójának küld a Központi Rendszer (KR).
  • A feltöltött dokumentumnak a címzett tárhelyén történő elhelyezéséről mind a feladó mind pedig a címzett Átvételi értesítőt kap.
  • Ha a címzett letölti a dokumentumot, a kézbesítésről mind a feladó, mind pedig a címzett Letöltési igazolást kap.
  • Ha a címzett meghatározott időn belül (3 munkanap) nem tölti le a dokumentumot, akkor a KR e-mailben tájékoztatja, hogy át nem vett dokumentum van a tárhelyén. Ha a címzett az értesítés küldésétől számított meghatározott idő (5 munkanap) elteltével sem tölti le a dokumentumot, akkor a KR – tájékoztató jelleggel – Meghiúsulási igazolást küld mind a címzett, mind pedig a feladó részére.

Magyarul ez azt jelenti, hogy ha feltöltünk pl. egy áfa bevallást, akkor rögtön érkezik egy feladási igazolás, majd egy átvételi értesítő. Erre mi megnézzük, hogy miről is kaptunk értesítést. Kíváncsiságunkat rögtön megjutalmazzák egy letöltési igazolással. Ha mégsem voltunk olyan kíváncsiak és nem néztük meg a tárhelyünkre érkezett dokumentumot, akkor erről 3 munkanap múlva – biztos, ami biztos – érkezik egy „emlékeztető”. Ha olyan makacsok vagyunk, hogy ennek ellenére mégsem tekintjük meg a kapott dokumentumot, akkor további öt munkanap múlva újabb értesítést kapunk meghiúsulási igazolás formájában, mely végre az utolsó értesítő a példabeli áfa bevallás beküldésével kapcsolatban. De mindenki tudja, aki bevallásokat tölt fel, hogy a bevallásra érkezik egy elfogadó nyugta – az előbb felvázolt értesítési dömpinggel koronázva -, majd egy hibátlan bevallásról szóló értesítés is, szintén a kapcsolódó értesítések sorozatával.

Még azt a csekélységet is hozzávehetjük az érdekünkben tett intézkedésekhez, hogy az ügyfélkapu tárhely fejlesztése esetében nem igazán érvényesült a felhasználói felületek ergonómiája. A korábban áttekinthető oldalon mostanra csak abban az esetben tudunk tájékozódni ha jobbra mozgatjuk a csúszkát, mert a különböző értesítések és igazolások hosszúra sikeredett elnevezései nem lettek betördelve, így az elnevezések nem férnek ki akkor sem, ha teljes képernyőn van a böngésző ablakunk.

A témában a MKOE is közleményt adott ki, és felszólította az illetékes szervezeteket az egyeztetések megkezdésére.