Megosztás

Az elektronikus üzenetküldési szabványoknak való megfelelés és a biztonságosabb ügyintézés érdekében az ügyfélkapun módosultak az igazolások és üzenetek megjelenése és kezelése. Biztosan minden számviteli és bérszámfejtő szakember emlékezetében tisztán él a kép, amikor minden előzetes bejelentés és tájékoztatás nélkül üzenetek dömpingje érkezett az ügyfélkapura és a levelező rendszerbe. Ez még nyáron történt.

Akkor hatalmas felháborodás követte az egyeztetések nélkül bevezetett fejlesztés eredményeit. A szakmai szervezetek és maguk a szakmában tevékenykedők folyamatos jelzései után végre megszületett a megoldás. Egy szűrési funkció került bevezetésre a tárhelyen, így az októberi járulékbevallások után már nem kellett keresgélni az elfogadó nyugtákat a sok más között.

Alapértelmezésben a beérkezett üzenetek mappában aktív szűrőfeltételek lettek beállítva, a képernyőn tehát nem az összes üzenet látszik. Erre figyelmeztet is a képernyőn látható figyelemfelhívó keretben lévő üzenet. Az alapesetben újra csak azok az üzenetek láthatóak, melyeket a nyári fejlesztés előtt is láttunk. Ha mégis szeretnénk egyéb üzeneteket is megtekinteni, akkor a fejlécben elhelyezett szűrési opciókból kiválaszthatjuk a nekünk szükségeset, majd a dokumentum szűrése gombra kattintva megkapjuk a listát. A szűréshez az alábbi feltételeket lehet megadni:

dokumentum típusa
hivatkozott dokumentum
érkeztetési szám
üzenet fajtája
igazolás típusa
feladó
beérkezés dátuma
A levelező rendszerekben továbbra is megérkeznek ezek az üzenetek, igaz hogy ezeknek az automatikus törlését már rég beállították a könyvelők.